0 komentara 8

Propisi za žene

Gledam na TVu, u Tadžikistanu donijeli propis kako se žene trebaju oblačiti. Svi znamo kako je ženama u Saudijskoj Arabiji, Afganistanu il Iranu. A meni je zanimljivo, zašto su uvijek žene u fokusu kad su restrikcije u odijevanju u pitanju? Kako stvari stoje, društvo očito tretira muškarce kao da su nesposobni da se suzdrže od ispoljavanja svojih poriva, kao da su kakva djeca, pa odma čim vide ženu u miniću, pohrlit će redom da ju siluju. U svim ovim slučajevima koje sam naveo, šerijatu i drugim slučajevima, ženu se drži odgovornom za porive muškaraca. Što na kraju i proizvede infantilne muškarce koji ne znaju normalno razgovarat sa ženom.

8 Comments

  1. minorursamajor

    Well said 👏

    Ovim se također podstiče normalizacija jednodimenzionalnog razmišljanja kod muškaraca (čast izuzecima) koji krive “suknju” za nesposobnost samokontrole i smatraju velikim izazovom koji ne smiju izgubiti.

    Vraćamo se na pećinsko doba 🤣 no, moram priznati da ima i žena koje dijele isto mišljenje pa muškarcima daju vjetar i leđa da i dalje propagiraju besmislice i komentarišu kako žene izazivaju svojim izgledom…izgovori samo da se ostvare izopaćene fantazije.

    Again, ima muškaraca koji su zreli i koji znaju bit muškosti 😄😁

  2. shaw

    Po meni je ok da se žene oblače kako god hoće. Ako se hoće pokriti kao što je i vjerom propisano – nek se pokrije. Ako se hoće otkriti – nek se otkrije vala.
    A i muškarcima je naređeno da obore poglede, vjera kao vjera ima propise kojih se podjednako trebaju pridržavati i muškarci i žene, ali u ‘šerijatskim’ državama sve ide na štetu žene i u korist muškarcu do te mjere da imam osjećaj da bih se ja (kao muslimanka) ubila da živim tamo duže od 24 sata.

    • Slažem se potpuno shaw. Neka svi imaju slobodu da se oblače kako god žele, pokrivali se il otkrivali. A hvala Bogu, nisam rođen u šerijatskoj zemlji. Mislim da je sekularna država jako važan temelj za zdravo društvo. 🙂

Leave a Reply